Új hozzászólás  Válasz
Adataid | Regisztráció | Keresés | GyIK | Fórum kezdőlapja
  A következő régi hozzászóláshoz.   A következő friss hozzászóláshoz.
»  ANETTKA.COM fórum   » Műsorok   » Médiasuli (Oldal 1)

Ez a téma összesen (oldal): 1  2 

Fejléc: Témák: Médiasuli
varia
Junior Member
Tag-szám # 356

Felhasználó értékelése

Elküldve Szeptember 16, 2002 08:34 AM     Adatai varia   Weblap   E-mail varia     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
quote:
Eredeti feladó Nagy Laci:
Hello!
........Pá.

Nagy Laci, jovendobeli hatalmas media-sztar, jovo zaloga, rohaggyak meg ha kivaltom!

Az ember tudatlansaga nem a hallgatasban nyilvanul meg, hanem a .......

Meg valami, minden ember hibazik, de csak a vesztesek magyarazkodnak.

Anettka szulei is nagyot hibaztak, az emberiseg ellen, mikor nem ettek meg Anettkat 3 napos koraban, mig tejize volt.

Udv,

Posts: 2 | Kitől: | Regisztrálva: IX. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Kicsi Fincsi Tincsike
Junior Member
Tag-szám # 310

Elküldve Augusztus 20, 2002 06:13 AM     Adatai Kicsi Fincsi Tincsike   Weblap   E-mail Kicsi Fincsi Tincsike     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Dexteeer, ez qrva jó volt!!!!!!!!!

Egyik este belenéztem a médiasulisok műsorába. Négyen voltak a stúdióban: anettka, haligali Petra, és két diáksrác. Atka a szokásos formáját adta: hadart, érthetetlenül beszélt. Petra néha felvihorászott, de ő inkább a nyalókáját szopogatta. Na és a két srác! Az egyik egy szőke szemüveges elvont alternatív srác volt. Eléggé röhejesen nézett ki, de én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen röhejes, mint olyan sötét buta paraszt, mint a másik pirossapkás srác! Hát az valami eszméletlen volt! Komolyan mondom, a kapanyél kilógott a szájából! Még a kocsmában a részegek is értelmesebben beszélgetnek. Félelmetes volt!
Ebben sajnos csak az a szomorú, hogy Hitler is a semmiből lett valaki...

Posts: 4 | Kitől: | Regisztrálva: VII. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Szörnyecske
Junior Member
Tag-szám # 335

Felhasználó értékelése

Elküldve Augusztus 19, 2002 07:36 AM     Adatai Szörnyecske   Weblap   E-mail Szörnyecske     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Kedves Nagy Laci!

Attól, hogy te egy gazdag elkényesztetett gyermek vagy a szüleidnek, attól, nem kéne így viselkedned. Örülj neki, hogy volt annyi pénzed, hogy kidobd az ablakon. mert amit abban a suliban tanulni fogsz, hát ne is haragudj, de = a 0-val. Pl. Sáfár Anikó beszéd technikát tanít?? nevetnem kell. Mikor néztem az elképesztő ébresztőt, akkor hallottam, hogy hogy beszél. Minden második szava Ő betű volt. Szóval örülj neki, hogy anyuci apuci kifizette pénzt a sulira, aztán ha megkapod a papírt, töröld ki vele.
( Nem vagyok írígy arra, hogy Te oda jársz. Én is mehettem volna, a pénzem megvan rá. kihangsújozom, hogy nekem, és nem anyuci apuci pénze. Csak tudod, meggondolom, hogy mire is költöm a pénzem. Hülyeségre soha nem adtam ki, még 1 Ft-ot sem.)

Posts: 5 | Kitől: | Regisztrálva: VIII. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Dexteeer
Junior Member
Tag-szám # 309

Elküldve Augusztus 19, 2002 05:17 AM     Adatai Dexteeer   Weblap   E-mail Dexteeer     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
... Az istenek épp nekiálltak falatozni olümposzi lakóhelyükön, mikor valaki begurított egy aranyalmát. Az almára ez volt írva: „A legszebbnek!". Nagy hangzavar tört ki, mert mindenki saját magát tartotta a legszebbnek. Ekkor Zeusz felszólalt:
-Szerintem az aranyalmát három istennő kaphatja meg: Héra, a feleségem, Aphrodité vagy Anettka!
-Úgy van! Így igazságos! - kiáltozott a többi isten.
Én azonban nem tudok, és nem is szeretnék dönteni - folytatta Zeusz.
-Akkor döntsön Priamosz és Hekabé fia, Parisz! - tanácsolta Hermész, a furfangos isten.
Parisz nagyon megijedt, hogy ő lesz a döntőbíró az istenek között. - Melyikünket tartod a legszebbnek? - kérdezte Héra, majd így folytatta: Ha engem választasz, nagyon gazdag ember leszel, nagy hatalmat kapsz tőlem, uralkodhatsz a földiek között.
-Az én döntésem... de Aphrodité nem hagyta befejezni Párisz mondatát, így szólt:
-A tiéd lesz a világ legszebb asszonya, Aphrodité.
-Akkor azt mondom... de most Anettka vágott közbe:
-Sok tudományt adok neked, beiratkozhatsz a BpTv médiasulijába és te lehetsz a világ legokosabb embere, nagy tudós, médiacézár!
-Nos, mi a döntésed? - sürgette Zeusz Páriszt.
-Szerintem ő a legszebb - és a királyfi rámutatott Anettkára -, őt választom.
...
Nem sokkal később kitört a trójai médiaháború...

Dexteeer
Junior Member
Tag-szám # 309

Elküldve Augusztus 11, 2002 05:34 AM     Adatai Dexteeer   Weblap   E-mail Dexteeer     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Nem fognak megélni belőle, mert ezekre sehol nem lesz szükség. Annyira nagy a túlkínálat, hogy a média megteheti hogy válogasson a szakemberek között. Ja igen! A "szakemberek" között. Akkor most miről is beszélünk???
Bivisz Biviszevics Biviszev
Junior Member
Tag-szám # 73

Voksok::

Elküldve Augusztus 09, 2002 09:15 PM     Adatai Bivisz Biviszevics Biviszev   Weblap   E-mail Bivisz Biviszevics Biviszev     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Ime feleim a mediaiskolasok: gazdag, unatkozo gyerekek, akiknek jobb dolguk nincs...siralmas mindegyik, amelyik eddig a kepernyore kerult. Apropo olyan hogy "feliratozas" nincs a BPTV-n, ilyen feliratokat en egy ZX Spektrum szamitogeppel felulmulok...csak ugy eszembe jutott. Sajnalatra melto ez az egesz hobelevanc, csak lehet, hogy megis meg fognak belole elni (ha mas miatt nem is, hat mert annyira gyenge es nivon aluli a stilusuk, a szokincsuk, mindenuk). Szegyen, de ez van: kitermeli minden szakma a maga legaljat...
Posts: 18 | Kitől: | Regisztrálva: I. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Dexteeer
Junior Member
Tag-szám # 309

Elküldve Július 29, 2002 11:45 PM     Adatai Dexteeer   Weblap   E-mail Dexteeer     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Ne bántsátok Anettkát! Végeredményben ő egy végtelenül primítív, de nagyon okos nő, mert felismerte, mennyi buta ember létezik ebben az országban, aki az ő nemes együgyűségére kíváncsi. És ezt maximálisan ki is használja. De nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy erre vevő néhány tévécsatorna is. Egy kereskedelmi adónak nem az a célja, hogy normális műsort adjon, és ha lehet, valami plusszt is szolgáltasson, hanem az, hogy ha Anettka valamilyen botrányba keveredik, akkor egy másik primitív bulvárlap megemlítse a TV csatorna nevét. Akinek ez az igénye, hogy ilyen semmitmondó műsort nézzen, az tegye nyugodtan. De Anettkát ne bántsa senki, mert ő nem a saját "eszével" lesz nagy, hanem a nézők és azok teszik naggyá, akik beszélnek róla. Mint ahogy én is. Ha nem említenénk a nevét sem, nem itt tartana, egy névtelen senki lenne. Engem nem zavar a csaj, csak azt veszem észre, hogy egyre beképzeltebb lesz, és ez nagy hiba, mert ezzel minket néz le, az ő nulla tudásával, nemes együgyűségével. Aki pedig az ő iskolájába jár, az meg is érdemli. Én is tudnék bárkit tanítani, hisz egész népemet szeretném, nem középiskolás fokon taní-tani. Nem úgy, mint Anettka, aki csak vámszedő akar lenni, a butaság, együgyűség, primitívség vámszedője.
Kicsi Fincsi Tincsike
Junior Member
Tag-szám # 310

Elküldve Július 29, 2002 11:07 PM     Adatai Kicsi Fincsi Tincsike   Weblap   E-mail Kicsi Fincsi Tincsike     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Anettkának olyan a feje, mint a tévének:
SZUPERSARKÍTOTT!

Kicsi Fincsi Tincsike
Junior Member
Tag-szám # 310

Elküldve Július 16, 2002 10:37 PM     Adatai Kicsi Fincsi Tincsike   Weblap   E-mail Kicsi Fincsi Tincsike     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Azt mondta a Gálvölgyi, hogy nem szereti az ilyen magánmédiaiskolákat (mint az anettkasuli) mert a tanulókat nem készítik fel arra hogy a tudásukkal el tudják magukat adni a médiapiacon.
Dexteeer
Junior Member
Tag-szám # 309

Elküldve Július 10, 2002 10:25 PM     Adatai Dexteeer   Weblap   E-mail Dexteeer     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
"...Dr. Novák András pszichiáter szerint Anettkában igen erős a szereplési vágy, amelynek kielégítésére még a megalázó helyzeteket is felvállalja.

Obsina Béla, az ORTT panaszbizottsági irodájának vezetője elmondta, panasz érkezett egy női tévénézőtől, aki provokatívnak nevezte Anettka viselkedését. Emiatt a soros elnök vizsgálatot kezdeményez. Az eljárás során arra keresik a választ, a műsorszolgáltató megsértette-e a médiatörvényt. Amennyiben igen, felszólítják a Budapest Tévét a műsor felépítésének megváltoztatására, illetve pénzbüntetést is kiróhatnak. A Budapest Tévénél bárki vehet műsoridőt, ám a következményekért is ő felel." (Blikk)

Figyeltétek az utolsó mondat első felét? Ez azt jelenti, hogy a sulisok a tandíj befizetésével vették meg a műsoridőt, ezért verik a nyálukat! Gazdag apuci-anyuci befizette a kis elkényeztetett csemetéjének a tandíjat, persze a kis tanoncnak még ott a tojsáhéj a fenekén, de máris azt hiszi hogy ő már valaki!

Kicsi Fincsi Tincsike
Junior Member
Tag-szám # 310

Elküldve Július 10, 2002 09:35 PM     Adatai Kicsi Fincsi Tincsike   Weblap   E-mail Kicsi Fincsi Tincsike     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Hát ez elég durva, hogy a sulisok már egy hónap után lehúzzák azokat, akik a médiapiacon már tettek is az asztalra valamit. Az a bptv hibája, hogy engedi, sőt egyenesen érvényesíti az ilyen oligofrén embereket!
Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Július 10, 2002 08:47 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Hűűűűha, kisbarátom ... ha mi nem vagyunk sehol, akkor te mire vagy annyira büszke?
Mit is mondtál, hány éves szakmai gyakorlatod van a médiában?

[ Július 10, 2002: Az hozzászólást javította: Gumi Maci ]

Posts: 9 | Kitől: | Regisztrálva: VI. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Nagy Laci
Junior Member
Tag-szám # 300

Felhasználó értékelése

Elküldve Július 08, 2002 10:56 AM     Adatai Nagy Laci   Weblap   E-mail Nagy Laci     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Hello!

1. Csak azért mert idejöttek kamerával meg mikrofonnal, hogy Anettkával csináljanak interjút. De az egészből semmi nem lett volna ha a Budapest tévések nem segitettek volna nekik.

2. És mit ér el ő a papirjával aki azt sem tudja mit csinál? A Havas sulijában kapnak könyveket hogy olvasgassák azt

És te mit kritizálsz? Te még ott sem vagy ahol mi. Egy kisközösségi rádióban vagy mint műsorkészitő. Ki hallott rólad? Ki tud rólad bármit is? A kollégáidon kivül ki ismer téged? Mit értél el a négy éveddel? Semmit. Mi egy hónap múlva ismertek lettünk.
Ez az egész arra megy ki, hogy savanyú számodra a szőlő.

Bocsánat. Nem azt mondtam, hogy a barátod kém. De te minek neveznéd azt akit más cég ültet be valahova, hogy megnézze hogy mi folyik bizonyos helyeken? És ha nem tetszik, megmondom én a szemébe is, ha ő az akire gondolok.
Nem ez az undoritó gondolkodás, hanem az amit ti csináltok. Ti eddig semmit nem értetek el, (Még te sem a négy éveddel.) és irigységetekben nem tudtok mást mint fikázni másokat, anélkül hogy meggyőzödnétek a teljes valójáról, csak szövegeltek. Például téged még egyszer sem láttalak a Budapest tévénél, hogy a saját szemeddel nézted volna meg mi van vagy mi nincs.

Pá.

Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Július 07, 2002 06:09 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Íme, Anettka és a BpTv:
http://origo.hu/szorakozas/teve/20020327azortt.html

Igazi dicsőség lehet ilyen helyen tanulni!
(Egyébként a cikkben szereplő Anettka-élettárs nem más mint a BpTv producere, Forgács Rezső.)

Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Július 07, 2002 03:29 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Hihetetlen ez a lenéző, kispolgári médiaképzés!
Azt olvasom, hogy a Havas sulijából kikerült tanítványok NEM TUDNAK KAMERÁT SZÉTSZEDNI ÉS ÖSSZESZERELNI.

1: Egy riporternek, újságírónak vagy műsorvezetőnek miért kell tudnia kamerát szerelni???

2: A Havas sulija szellemi végzettséget ad (lásd JPTE diploma), nem pedig médiaszakmunkás bizonyítványt (lásd Anettka-papír).

És lám, még sehol sincs a kis médiaszakmunkás, de máris fölfelé kritizál!

Junior Member
Tag-szám # 73

Elküldve Július 06, 2002 03:23 PM     Adatai Bivisz Biviszevics Biviszev   Weblap   E-mail Bivisz Biviszevics Biviszev     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Ha, ha...klassz kis iskola lehet ez is, olvasva mindket fel velemenyet...az olyan dolgokkal, mint ORTT meg a tobbi, igenis tisztaban KELL lenni...kulonben ez nem szakoktatas, hanem legjobb esetben is csak felkeszites mediamanipulaciora...
Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Július 05, 2002 07:52 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Megmagyaráznád, miért kell valakit sunyi módon a háta mögött kémnek nevezni, csak mert nem értett egyet a BpTv médiaszemléletével?
Hogy tudtok ilyen undorító módon gondolkodni?

Tényleg jobb lenne ha nem kerülnétek a médiába, mert ez a fajta hozzáállás nagyon maradi és gusztustalan!

[ Július 05, 2002: Az hozzászólást javította: Gumi Maci ]

Nagy Laci
Junior Member
Tag-szám # 300

Felhasználó értékelése

Elküldve Július 04, 2002 11:29 AM     Adatai Nagy Laci   Weblap   E-mail Nagy Laci     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Szia Gumi Maci (alias Krisztián)!

Nem gondolod hogy ez az egész "facsipesz" ügy kukackodás? Miért jobb valami ami drágább. Ha egyszer olcsóbban meg lehet oldani akkor minek több pénzt kiadni érte? De ez mindegy ez mindenkinek szubjektiv véleménye, erről nem akarok vitatkozni.
Az lehet hogy rosszul olvastam egy szót, de mielött ezzel hozakodsz elő nézd vissza azt amit te irtál mert abban is vannak itt-ott fölösleges betűk, vagy szavak. Ami pedig az irás-olvasás tudásomat illeti: Több újságban jelentek meg irásaim az elmult években. Például a Havi Magyar Fórumban csak hogy egyet emlitsek.
Azt a dolgot nem értem, hogy mért várod el, hogy mi egy hónap elteltével tudunk műsort késziíteni. Ezt senki sem mondta és nem is mondhatta, ugyanis mi sem superman-ek vagyunk hanem csak sima hétköznapi emberek. Én a magam részéről nem szeretném ha ez a forum most haragosokat csináljon. Veszekedni sem akarok senkivel, megbántani meg végképp nem, csak nem igazán értek egyet a barátoddal, aki ugy mond véleményt valamiről is, hogy látott volna mindent.

Igaz hogy még nem tudjuk profin azt, hogy hogy kell műsort készíteni, de mint te is irtad még csak egy hónapja megy a tanfolyam.

A diszlet: Irtad, hogy rádiónál vagy. Az klassz dolog, de nem ugyanolyan mint egy tévéstúdió. A tévében a diszlet nem vonhatja el a figyelmet a műrorról, mert akkor nem a témára fognak figyelni az emberek, hanem a diszletre.

A Bűfére a válasz: 30 méteres körzetben három üzlet is van a Budapest tévé közelében.

Nézd, a Forgách Rezső azt mond az Ortt-ről amit akar, ugyanis ő nem tanit minket. A Médiatörvényről és az ORTT-ről Bródy Péter a Budapest televizió igazgatója szokott órát tartani méghozzá olyan módon, hogy azt még az ellenségemnek sem kivánnám, mert ilyen szigorú oktatási módot még soha nem tapasztaltam.

Igen. Utánna néztünk a lehetőségeknek, és olyan is van a tanulók között akiket már folyamatosan műsorba tesznek szerződésük is van, még pedig oylan hogy a Budapest tévé fizeti a tanfolyam költségeit és volt aki más tévétársaságnál már érdeklődött ez ügyben. Röviden a válasz: Nem mindenki röhög.
Vegyük például a Havas Henrik tanitványait akik öt vagy négy éven át tanulnak nála,(Bocsánat nem tudom pontosan hogy Havas úrnál meddig tart ez.) és utána ugy jönnek ki a tanárúrtól hogy azt sem tudják hogyan kell egy riportot megcsinálni, hogy hogyan kell egy kamerát összerakni szétszedni. Mi már ezt tudjuk egy hónap után. Igaz hogy ez csak morzsányi, de ennyivel is többet tudunk a Havas féle tanitványoknál. Mert például ha csak a Csiszár Jenőt nézzük aki ugy ül be egy műsorba hogy olvasni sem tud. El is tünt a médiából.

A Rezső elmondta hogy miért nem megy kamera elé.(Mondjuk erről amit te emlitettél semmit nem tudok, megkérlek majd mond el mi volt ez, mert kiváncsi vagyok rá.)
Na szóval egy producernek nem igazán szabad nyilvánosság elé kerülnie mert akkor rögtön konkurense lesz annak akit ő is pénzel, és egy konkurens pénzelni kicsit furcsán jönne ki nem? Hogy úgy mondjam irónikusan, hiszen senki sem ad pénzt az ellenfelének azért hogy az jobb legyen.
Azért mert valaki nem tagja a H. S. C.-nek, de elvégezte az operatőri iskolát attól az még operatör. Ez most oylan mintha azt mondtad volna hogy Krúdy Gyula nem iró mert sohasem irt a Nyugatban. Láttál te már olyan kameramann-t aki ért a világositáshoz, képvágáshoz és a hangtechnikához is? Nem valószinű.

Végezetül csak annyit, hogy Kékfény hirek, Gáz, Kabos Gyula kvizműsor. Nézd ezeket. Ezeknek tagjai a médiaiskolások. Ami pedig a barátodat illeti. Ha az akire gondolok akkor mondd meg neki hogy a kémeket mindenki utolája.

További jó napot.

Én.

Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Július 03, 2002 08:11 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Szia Nagy Laci!

Hát Neked is sikerült jól lejáratnod a sulit, úgyhogy most már végképp elhiszem amit a haverom mondott!

Először is, nem azt írtam hogy "faszcsipszek" hanem "facsipeszek". Tudod, az olyan ujjnyi vastag és hosszú, fa alapanyagú két kis spéci rudacska, közte egy rugó, és általában a ruhákat szokták vele felcsíptetni a ruhaszárító kötélre, hogy a szél le ne fújja. BpTv-éknél ezzel az egyszerű és igen olcsó szerkezettel csíptetik a lámpákra a takarólemezeket meg a sötétítőket, árnyékolókat, fóliákat (már ha egyáltalán vannak olyanok a BpTv-éknél).
Nos, aki ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában (mint pl olvasi is alig tud), az hogy akar kamera mögé beállni, vagy isten ne adja műsort szerkeszteni, vezetni? Hmmmm?

A suli -ha jól tudom- kb egy hónapja megy. Az rendben van hogy gyakorlati oktatást adnak, de ennyi idő alatt képtelenség bármit is olyan szinten megtanulni, hogy az adásba kerüljön, és színvonala is legyen.

Engem Krisztiánnak hívnak (lám, én is merem vállalni magam), és az egyik kisközösségi rádiónál vagyok műsorszerkesztő. És ehhez, hogy "csak" egy szerkesztő lehessek, négy kemény évet kellett lehúznom. Akkor nehogy azt mondd, hogy Ti egy hónap után képesek vagyot műsort készíteni?! Vagy ennyire profik vagyok? Akkor hol voltatok idág, Ti média gyöngyszemei?
Ja igen, műsorötlet. Ötlete mindenkinek van, kérdés az, hogy tudjátok-e hogyan épül fel egy műsor, hogyan kell megszerkeszteni, tisztába vagytok-e hogy mennyi időt kell a promóra fordítani (ha egyáltalán tudjátok mi az a promó), és mennyi a megengedett illetve felhasználható műsoridő, hol és mikor jöhet a reklámblokk, aztán világítás, díszlet ... stb... Ezt is mind tudjátok egy hónap után? Gratulálok!!!!!!!!

A BpTv díszletre azt mondasz amit akarsz, én látom hogy tök üres a stúdió, az ébresztőben van valami kanapé, de a díszlet nagyon szegényes ott is. Úgyhogy lehet ott a kelléktárban akármi, ha a néző semmit nem lát belőle.
(Úgy látszik még a díszletezést se tanították Nektek.)

A büfé is érdekes! Szóval ez egy dísz-büfé. Mindent a szemnek, semmit a pocinak.... Jó, Te most tanulni jársz, napi kb 2-4 órát vagy bent. És mi lesz ha munkába állsz, és napi 8-10 órát leszel bent? Elég lesz az automata? Elég lesz egész napra egy (vagy kettő) hideg szendvics? Erre még nem gondoltál?
Viszont fogyókúrás ötletnek nem rossz! Szerintem tegyétek ki adásba, hogy mások is jót röhögjenek rajta! Legalább lesz egy jópofa díszlet a műsorban! És a címe lehetne pl: Elképesztő éheztető. :-)

Ami pedig az ORTT-t illeti, ezen háborodtam fel a legjobban. Látod, máris félreneveltek benneteket! Az igaz hogy szólásszabadság van, mindenki azt mond amit akar, de egy médiásnak lefikázni az ORTT-t olyan, mintha a suliban az igazgatóját köpné szemközt. Jó ha tudod, egy médiásnak két istene van: a Médiatörvény, és az ORTT.
Tudod egyáltalán hogy mi az a Médiatörvény, és mivel foglalkozik az ORTT??? Előbb ezeket kellene megtanulni, aztán lehet gondolkodni, olyan nagy szavakon hogy műsorszerkesztés, meg kamerázás....

És még egy kérdés: utánanézteket, hogy milyen papírt fogtok ezért a 300e Ft-ért kapni??? Merthogy a médiapiacon nem sokan fognak utánatok kapkodni! Márpedig tudtommal a BpTv nem íratott veletek alá olyan szerződést, hogy a suli után alkalmazna Titeket akár egyetlen napig is. Vagy tévedek? Megkérdeztétek egylátalán valamelyik tévét (akár közszolgálatit akár kereskedelmit) hogy alkalmazna-e benneteket az Anettka-papírral? Én úgy hallottam, hogy már most röhögnek rajtatok ... hát még ha odaállítotok .... De fő hogy ti már egy hónap után kameráztok, mert ti már profik vagytok és mindent tudtok .... Szép kis karrier 300e Ft-ért.....
(Ez tényleg nevetséges!)

A "Rezsőnek" utánanéztem... Forgács Rezső, és tényleg producer. Na akkor tegyük fel az általad említett kérdést: ki és miért nem meri vállalni önmagát? Ugyanis ez a faszi valamikor januárban szerepelt az RTL Klub egyik műsorában úgy, hogy a kamerának háttal ült egy szándékosan elsötétített helységben, hogy ne ismerjék fel.
(Méghozzá egy Anettkával kapcsolatos műsor volt.) Vajon miért nem mert kiállni a nézők elé????? Miért nem merte vállalni amiket elmondott???? Nos?
És Ti egy ilyen embertől akartok médiát tanultni???

És hogy mennyire tudatlanok vagytok: azt írtad (idézlek): "...reggel bejön a tévében azok beállhatnak az operatörök helyére..."
Hát könyörgöm! Hol van a BpTv-nél OPERATŐR?????? Hol látsz te a H.S.C.-ben BpTv-s kamerást??? Egyáltalán tudod mi az a H.S.C.? (Gyk.: Hungarian Society of Cinematographers = Magyar Operatőrök Egyesülete. 182 tagja van, de egyik sincs és soha nem is volt a BpTv-nél!!!)
Azok, akik a BpTv-nél kameráznak, azok "kameraman"-ok, nem pedig operatőrök!!! Óriási különbség, és ezek alapvető fogalmak! Ezt Neked már tudnod kellene ha már egyszer odajársz a suliba!!! Huhhhh, ez rettentő ciki!
(Ezt egyébként minden médiás tudja, még mi is, pedig itt aztán egyikből sincs egyik se....)
Na, szóval ennyit az Anettka média-suliról.....

Mit is mondhatnék erre: ez tényleg GÁZ !

Üdv:
Krisz

[ Július 04, 2002: Az hozzászólást javította: Gumi Maci ]

Nagy Laci
Junior Member
Tag-szám # 300

Felhasználó értékelése

Elküldve Július 02, 2002 12:44 PM     Adatai Nagy Laci   Weblap   E-mail Nagy Laci     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Tisztelt Gumi maci!

Nem fogom fel hogy irhatsz ilyen hozzászólást. Elöször is mert nem mered felvállalni magad, másodszor meg a közeli ismerősöd sem meri felvállalni magát, hogy ő maga mondja el ami fáj neki. Na de inkább nem mondok senkiről semmit. Ha a barátod nem hagyta volna itt a sulit,(Én is tagja vagyok a médiasulinak) akkor megélhette volna azt hogy műsorba tegyék, ugyanis a tanulok többsége már szerepelt műsorban. Volt olyan aki élő műsorban vett részt. És az oktatás nem csak elméleti szinten folyik, hanem gyakorlati szinten is. Aki veszi magának a fáradságot és reggel bejön a tévében azok beállhatnak az operatörök helyére a vágók helyére, nem muszáj éppen műsorvezetőnek lenni, ugyanis tanitanak műsorszerkesztést is. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezném, hogy saját műsorötlettel is lehet próbálkozni mert azt is támogatják. És bár sokszor elhangzott az a mondta, de ugy látszik sokan még nem hallották: Nem Anettkákat nevelnek.
A tanárokra visszatérve: Ihos József igaz hogy mesélt, de aki jobban tudja oktatni a komikumot az jelentkezhet nyugodtan, másrészt pedig az első órákon volt csak az hogy mesélt, mégpedig azért, hogy oldódjon a feszültség. Mostmár komoly tanórákat visz minden alkalommal.
A Rezső. A Rezső egy producer. Valószinű hogy jobban ért az ilyen dolgokhoz mint bárki más aki éppen nem ezzel foglalkozik. És nem szidta a többi tévét, hanem összehasonlitásokat tesz, ami nem nevezhető szidásnak. Az pedig egy oltári nagy hazugság hogy azt kéri hogy a fiúk bugyiban és melltartóban vezessenek műsort. A lányoktól sem kéri. Mindenki az egyéniségnek megfelelően ülhet be egy műsorban. És éppen ez a célja az egésznek hogy az egyéniséget lehessen kihozni a tévé-ben és ne csak agyonszerkesztett műsorokat lássanak az emberek. Ja a Rezsőnek pedig joga van "lefikázni" az ORTT-t, ugyanis szólásszabadság van magyarországon már legalább 18 éve és senkit nem fognak felakasztani ha szid bárkit is.
A studió méreteit tekintve. A studió (a kisebbik) jóval nagyobb mint 5X4 méter. Csak hát ugye aki soha nem volt bent a studióban az nem tudhatja, hogy mekkora és valószinű hogy a barátod nem volt bent. Amugy minek reflektor(ami egyébként van) ha meg lehet oldalni mindent nélküle is?
A diszletről meg jobb ha nem beszél olyan aki nem látott mindent ugyanis egy jó nagy terem teli van diszletekkel és butorokkal. Sőt annyi van hogy be sem fér minden arra a nagy helyre.
Kik azok a 25-30 éves faszcsipszek? Ugyanis én egyről sem tudok nemhogy mindenütt lennének.
A tanteremben pedig azért nincsenek padok, mert az egy vágószoba és nem tanterem.
A Büféről csak annyit, hogy az látványnak van ott nem pedig azért, hogy bárki is vegyen ott bármit. Aki ilyen helyre jár tanulni az tanulni jöjjön ne pedig enni. Egyen otthon! Amugy vannak automaták amit nyugodtan igénybe lehet venni annak aki éppen nem bir parancsolni a belsőszerveinek.
Ja igen aki egyáltalán ugy állt hozzá a dologhoz hogy neki nem fog tetszeni az hagyta csak ott. Amugy a pontos létszám 14 fő.
Na csak ennyit akartam irni. Legyen szép napotok.

Gumi Maci
Junior Member
Tag-szám # 298

Elküldve Június 30, 2002 08:07 PM     Adatai Gumi Maci   Weblap   E-mail Gumi Maci     Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Egy közeli ismerösöm elkezdte az Anettka-sulit, de egy hónap után otthagyta.
A tanárok -állítólag- jók voltak, csak furcsálta, hogy pl Ihos József tanítás helyett folyton mesélt. A többi tanár úgy ahogy elfogadható volt. Viszont volt ott egy "beképzelt, kiálhatatlan, gusztustalan, undorító" faszi (valami Rezső a neve). Ez a csávó megállás nélkül szídta a többi tévét, és olyanokat kért a tanulóktól hogy pl a fiúk (!) bugyiban és melltartóban vezessenek műsort. Arról nem is beszélve, hogy a stúdió kisebb(!) mint a nappali szobám (kb 5x4 m-es), eszméletlenül gyenge a felszereltsége, a legnagyobb lámpa (nincs reflektor!) 150 w-os, a díszlet ápiszban kapható színes kartonpapír + röltex-ben vett posztó összeragasztása, 25-30 éves facsipeszek mindenütt, a tanteremben csak székek vannak, se pad, se asztal (frankón lehetett írni az órán!), a büfé gyakorlatikag egy üres pult, tele üres üdítősdobozokkal, stb....... szóval erkölcsileg és fizikailag egy lepusztult hajláktalanszálló.
Azonkívül ez a Rezső-csávó a tanulók előtt többször is lefikázta az ORTT-t is, amiről köztudott hogy a média atyaúristene! Ehhez már aztán pofa kell!
Ja igen, egy hónapja, amikor indult a suli, a tanulók 20-an voltak, most, amikor a haverom otthagyta, már alig voltak néha 10-en. És most még eggyel kevesebb.....
SZERINTEM ATKA SULIJA MEG FOG BUKNI!

schulz
Junior Member
Tag-szám # 285

Felhasználó értékelése

Elküldve Május 28, 2002 09:10 PM     Adatai schulz   Weblap   E-mail schulz     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel

A kedvenc mondatom: "A jövö televiziozasa.." Es kozben latunk jo sok 50 folotti, az MTV-bol is kioregedett alokesz arcokat akik operatornek, meg vagonak mondjak magukat. Kozrohej. A legtutibb pedig szerintem Csala Zsuzsa a piros mackofolosojeben mint kapcsolattartast oktato tanar ) Haha, aki kifizeti erre a 3 kilot az meg is erdemli, ott szakadjon meg meg ahol van...

Posts: 1 | Kitől: | Regisztrálva: V. 2002  |  IP: Megjegyezve.
Junior Member
Tag-szám # 73

Elküldve Május 04, 2002 12:30 AM     Adatai Bivisz Biviszevics Biviszev   Weblap   E-mail Bivisz Biviszevics Biviszev     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Az Ero legyen velunk ha tenyleg ez lesz a "kovetendo" a mediaban...
Atka
Moderator
Tag-szám # 43

Elküldve Május 02, 2002 12:00 AM     Adatai Atka   Weblap   E-mail Atka     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
a bptv is húz 1 kis(?) hasznot Anetyka "jó"voltából, de gondolható, mire mennek azok a szerencsétlenek a "papírjukkal", amit az isiben vesznek (mongyuk meg is érdemlik)- ennél rosszabb ajánlólevél nem is létezhet! a "szakmá"-ba be se jut ezt lobogtatva; ezzel be is mutatkozik- örökre!
Posts: 49 | Kitől: bp(tv) | Regisztrálva: XII. 2001  |  IP: Megjegyezve.
nicol
Junior Member
Tag-szám # 273

Elküldve Április 30, 2002 10:34 PM     Adatai nicol   Weblap   E-mail nicol     Új privát üzenet küldése   Szerkesztés/Törlés   Válasz idézettel
Szerintem nem tul sok használhato dolgot tudna tanitani Anettka és társulata!! Féléves tandij 300.000Ft? Ebben benne van az is hogy megtanitsák hogyan csináljuk magunknak kicsi ámde lógó melleket? Én inkább kihagynám!!! Különben pedig nem hiszem hogy tudna ujat mutatni hiszen a műsorai is gagyik! Nem elég az igénytelenség mostani foka?? MÉG TANITANI IS AKARJÁK EZT!!!!! fELHÁBORITO!!!!!!!!
Posts: 1 | Kitől: | Regisztrálva: IV. 2002  |  IP: Megjegyezve.

Mindig CET
Ez a téma összesen (oldal): 1  2 

Új hozzászólás  Válasz Lezárt téma    Mozgatás    Téma törlése A következő régi hozzászóláshoz.   A következő friss hozzászóláshoz.
Ugrás:

e-mail | ANETTKA.COM

Ultimate Bulletin BoardTM 6.04e